Tuesday, July 18, 2006

JAZZ, o la vitalitat de la societat civil


Les tortosines i tortosins, però també la gent de l’Ebre en general i moltes persones vingudes de fora expressament, hem pogut gaudir durant uns dies de la bona música que s’ha pogut sentir i escoltar en la tretzena Mostra de Jazz de Tortosa. A destacar, com sempre, el bon ofici i les ganes de fer-ho bé que hi posa l’alma mater d’aquest certamen musical, Xavier Bertomeu, i l’equip organitzatiu que comanda.

La Mostra de Jazz de Tortosa, en aquestes tretze edicions, s’ha situat definitivament en el mapa musical del país i també de l’Estat. Avui, ja és un esdeveniment consolidat que ven Tortosa com a imatge de marca per tot arreu. He pogut presenciar alguns dels concerts programats en la passada edició, i he de dir que l’expectativa generada s’ha confirmat amb escreix. Cal animar Xavi Bertomeu i la seva gent a què continuïn pel mateix camí perquè la seva és una molt bona feina.

Malauradament, el que significa un èxit en l’àmbit social, en allò que popularment en diem la societat civil, amaga sovint el fracàs o les limitacions dels que administren, d’aquells que tenen al seu abast els instruments necessaris perquè les iniciatives que sorgeixen de les entitats i de les persones amb inquietuds puguin prosperar sense tantes dificultats. Des de les diferents administracions tenim l’obligació d'afavorir, recolzar i potenciar totes les iniciatives que sorgeixen de la societat civil. Al nostre territori, en l’àmbit de la música, i a la nostra ciutat en especial, per sort en tenim diverses. La Mostra de Jazz n'és un exemple, com ho és el Festival de Musica Sacra, o totes les activitats que programen les Joventuts Musicals. A tots ells, felicitats, gràcies, i força ànims per continuar amb aquesta tasca que no sempre és el suficientment reconeguda.

1 comment:

Marc Arza said...

Més mostres de vitalitat com aquesta és el que ens cal. Més gent amb ganes de tirar endavant projectes culturals, socials i econòmics.

Les institucions poden recolzar, fomentar i acompanyar però no podran mai substituir aquesta empenta que és l'anima d'una societat.

Salut,
Marc Arza Nolla
catalunyafastforward.blogspot.com