Monday, March 27, 2006

" BOTELLON ?"

Avui he rebut una trucada, on una persona em pregunta, suposo que una mica forçada per les circumstancies, en la meva condició de portaveu municipal a Tortosa, opinió sobre el “botellón” que es va celebrar a Tortosa el passat dissabte. La primera reflexió que li he fet, és que al meu entendre, el dissabte no va haver, per sort, cap “botellón” a la nostra ciutat.
Els últims esdeveniments en algunes de les ciutats del nostre estat, ens poden portar a la temptació de qualificar qualsevol circumstancia com a aquest fenomen, i crec que ens estem equivoquem , i segurament no estem contribuint a resoldre aquest potencial problema. El dissabte a Tortosa, no vàrem tenir cap “botellón”, simplement, uns quants joves ( no més de tres o quatre colles d’amics), com estan fen quasi totes les setmanes es varen trobar al passeig de la vora del riu . Poder l’única diferencia era que havien corregut uns quants missatges per internet (molts pocs segons la meva informació), i que al nostre territori teníem “psicosi de botellón”, ja que havien per diferents mitjans (SMS, correu electrònic) fins quatre suposades convocatòries. Per tant, no cal cridar el mal temps, i no hem de contribuir a crear “botellons” on no en hi han.
Una segona reflexió, la podríem situar, entorn a com tractar aquest fenomen, en el cas que es produeixi, i sobretot quan va unit a comportaments antisocials (que per altra banda no és sempre). I en aquest aspecte, crec que amb tot el respecte per la legalitat vigent, des de les administracions publiques hem de ésser molts estrictes a l’hora de fer complir la normativa vigent (ordenances municipals incloses). Està demostrat, que quan els comportament són poc cívics, la falta de contundència sols genera que aquests s’agreugen, i la situació empitjori. Així, i sempre que aquests “botellons” suposin comportaments pocs cívics hem de ser contundents.Ara, això si, no cal confondre una trobada d'uns quants amics o colles de joves al carrer, i menys ara que ve l’estiu, amb comportaments vandàlics o antisocials. Cal ser intolerant amb els intolerants, però a la vegada cal ser tolerants amb els comportaments tolerants i cívics, malgrat no siguin els que nosaltres faríem.

En aquesta línia li transmetia, el passat dissabte a la regidora de governació, quan amb un acte poc habitual al seu govern municipal, (però que el considero encertat i agraeixo, poder moltes coses els anirien millor si perseveren en aquest pràctica ), va trucar per informar-me del dispositiu que s’estava preparant per part de la policia local per fer front al suposat “ botellón”. El govern municipal sap que sempre que es segueixi aquest vector d’actuació, trobarà el suport del nostre grup municipal.


Bé, esperem que no tinguem que parlar de més “botellón” a Tortosa, ni tan sols a nivell virtual.

No comments: