Thursday, March 30, 2006

ADF

El terme municipal de Tortosa comprèn una important àrea forestal, a més a més d’abastar terrenys inclosos dintre del Parc Natural dels Ports, i en canvi Tortosa encara avui no disposa de cap Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Tortosa és un dels pocs municipis de la nostra comarca i de les Terres de l’Ebre, que disposa d’una superfície forestal important, i encara avui no disposa al menys d’una d’aquestes associacions.
Les ADF es poden constituir d’acord amb la Llei Forestal de Catalunya, i han d’agrupar l’Ajuntament afectat, els propietaris forestals, i també poden incloure les organitzacions professionals agràries i associacions que tinguin com a finalitat la defensa de la natura.
Els objectius de les ADF són diversos, però cal destacar l’elaboració i execució col.lectiva de programes de vigilància i prevenció d’incendis forestals. També tenen la finalitat de sensibilitzar la població rural i urbana del territori, la realització de campanyes de divulgació, i sobretot el suport a l’extinció d’incendis forestals.
Cal recordar que cada any el departament de medi ambient sol treure una convocatòria de subvencions a la que poden concórrer les ADF als efectes de destinar recursos a les finalitats abans esmentades.
És curiós que un govern municipal que va presumint de progressista, i defensor del medi ambient, després de set anys de mandat encara no hagi tingut cap iniciativa per impulsar una ADF al seu terme. És trist que quan des del Consell Comarcal estem constituint la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Ebre, podem comptar amb Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, el Perelló, Roquetes i Tivenys, i en canvi no ho podem fer amb Tortosa al no existir-hi cap ADF. I és que un govern es pot autoqualificar com vulgi, però, deprés els fets del dia a dia acabent qualificant l’actuació de tots els governs. Bé a Tortosa, una vegada més, la iniciativa que no té el govern municipal, la tindrem des del grup municipal de CiU. El nostre compromís és que a Tortosa hi hagi una ADF impulsada des de l’Ajuntament.

No comments: