Thursday, July 13, 2006

PRIORITAT TORTOSA


Estem en temps pre-electorals i això representa que tots els partits hem de configurar les nostres llistes electorals. Com tothom sap, les eleccions al Parlament seran el proper 1 de novembre, tret de canvis d’última hora (una última maragallada?). Durant aquest més de juliol, a la federació de CiU, confeccionarem les corresponents llistes electorals, que ratificarem segurament el proper 2 de setembre.

Ahir, un mitjà de comunicació donava per fet que jo seria candidat al Parlament, ocupant un lloc destacat a la llista. La noticia, signada des de Tarragona, no entrava en més valoracions. Jo sí que en voldria fer alguna. En primer lloc, he de dir que això no es així, que no ho ha esta mai, ni ho serà. En reiterades ocasions, he dit, i la gent de Tortosa ho sap, que la meva prioritat política es optar a l’alcaldia de Tortosa. Jo mateix he dit, i respecto qui pensa i actua de forma diferent, que avui per avui Tortosa necessita un alcalde que la seva única prioritat política sigui la ciutat, i no dispersi esforços. La ciutat necessita que la persona que la lideri se centri en el govern i en la coordinació de l’equip municipal. Aquest va ser el compromís que vaig assumir i manifestar ja fa temps, i el mantindré ara i en el futur si les tortosines i els tortosins dipositen la confiança en la meva persona per liderar la ciutat. Respecto la decisió d’altres, fins i tot la d’aquells que exigien fa un temps una cosa, i tan bon punt com van tenir l’oportunitat van fer tot el contrari. Dit això, no comparteixo l’opinió d’aquells que pensen que pel fet de ser diputat es pot accedir amb més facilitat als directors generals o als consellers. L’alcalde de Tortosa, per tirar endavant un projecte, no cal que vagi a buscar al bar del Parlament al conseller de torn, o que coincideixi als passadissos amb un director general. L’alcalde, sigui qui sigui, ha de tenir la suficient entitat política i capacitat per fer-se escoltar davant qualsevol dirigent, amb independència dels colors polítics, quan ho consideri oportú. Malament ens anirà si els projectes de ciutat depenen de les trobades ocasionals en els bars o passadissos del Parlament de Catalunya o del Congrés dels Diputats. El meu compromís polític se centra i se centrarà en Tortosa i, per extensió, en la seva comarca i territori, en la política de proximitat. Crec que Tortosa ho requereix i s’ho mereix.
La gent que em coneix és conscient del meu convenciment. Per tant, no hi insistiré més. No negaré, tampoc, que a la meva formació política, en algun moment, s’hagin fet altres plantejaments i m’hagin proposat altres compromisos. Però qui ho havia d’entendre, ha entès perfectament els meus arguments. A més, a diferència d’altres partits, nosaltres tenim gent tant o més preparada per estar al Parlament i donar suport al grup parlamentari que farà Artur Mas president de la Generalitat.

3 comments:

ess said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ess said...

Això és el que necessita Tortosa, un alcalde amb plena dedicació a la ciutat de Tortosa.

El sr. Sabaté ens va enganyar dient: "tindré una dedicació exclusiva i obsesiva amb la ciutat de Tortosa" i, uns pocs mesos després abandonava el barco i se n'anava a fer les barcelones, deixant darrera seu promeses incomplertes i un equip de govern lamentable i incapaç de gestionar. Tota la responsabilitat de l'alcalde per permetre aquest fet.

Sr. Bel només li demanem que compleixi les promeses i que, aprofitant el seu perfil d'home eficàs i bon gestor, dediqui els seus esforços a la ciutat de Tortosa, com fins ara ha estat fent.
Si arriba a l'alcaldia de Tortosa, els ciutadans i ciutadanes li ho agrairan de tot cor. Tortosa necessita un bon alcalde, capaç i obsesionat amb la ciutat i la seva gent.

Salut.

unioxtortosa

ximo said...

Poca paraula