Tuesday, February 13, 2007

Campus Terres de l'Ebre

Les declaracions del responsable d'Universitats del tripartit-2 posant en dubte la viabilitat del campus universitari de l'Ebre són molt preocupants. Excepte per a l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, que prefereix mirar cap a un altre costat i assevera, en roda de premsa, que "no tinc cap dubte que la Generalitat complirà els seus compromisos".
Jo no tinc cap bola de vidre com la que deu tenir el senyor Sabaté, però que el govern de la Generalitat, per boca del màxim responsable de la matèria, digui públicament que "encara s'ha de determinar si hi ha pressupost" i que no és hora de pronunciar-se sobre la "viabilitat immediata" del campus, em sembla que és motiu més que suficient perquè l'alcalde de Tortosa faci veritablement d'alcalde i demani amb contundència quina és la postura oficial de la Generalitat envers el futur del campus universitari de Tortosa. Joan Sabaté ha de demanar explicacions de manera immediata, si no vol que la ciutadania s'ensumi una nova presa de pèl del tripartit cap a la ciutat de Tortosa.
No és de rebut que ara el govern de la Generalitat doni llargues a un projecte al qual es va comprometre fa un any amb la URV i l'Ajuntament de Tortosa. Aquí, vull assenyalar el fet lamentable que l’Ajuntament de Tortosa encara no hagi lliurat els terrenys del futur campus a la Universitat Rovira i Virgili i que un any després de l’acord entre les tres parts, l’espai encara estigui pendent de requalificació. El que no pot ser és que aquesta incompetència de l’equip de Sabaté pugui acabar servint d’excusa per retardar una inversió tan important, que hauria d’haver estat inclosa en l'actual pla d’inversions.
No cal dir que en aquesta qüestió estarem al costat de l'alcalde de Tortosa per prestar el suport i col·laboració que faci falta, sempre que vulgui exerci com a tal, i no com membre del partit socialista que té per objectiu no incomodar al govern Montilla.

2 comments:

guaitadelatorre said...

El problema d'aquestes situacions és la falta d'agilitat que hi ha a l'hora de prendre decissions. En casos com el que ens ocupa, com pot pensar ningú que Sabaté té interés en tirar endavant el complex universitari si ha tardar 11 mesos en requalificar uns terrenys per tal de fer-ho posssible? Les ocasions quan es presenten s'han d'aprofitar no fer-ho és un acte de irresponsabilitat que en aquest cas no només preocupa a la ciutadania de Tortosa, sino que ho fa amb tot el territori la qual cosa evidencia que l'actual alcande de Tortosa és no només un mal exemple de lideratge local, sino també territorial. La pròpia ubicació de la universitat està pensada únicament en clau de resolució de problemes de Tortosa i no de prestació de serveis a tot un territori.

Antonio said...

FELICITATS
Es la mostra de un bon treball

Antonio Ojeda