Monday, April 24, 2006

NOVA PINTURA


Aquest matí he anat a l'Ajuntament de Tortosa, on fa pocs dies van penjar la bandera republicana, i he vist una activitat inusual. Tot un conjunt d'operaris estaven pintant la Casa consistorial. He pensat que està molt bé, que ja era hora que es renovessin les parets de l'Ajuntament. Però a mesura que anava entrant he vist que no es pinta tot l'edifici; de fet no es pinten totes les plantes. Al moment he reaccionat i després de preguntar m'han confirmat que només s'estaven pintant els llocs (entrada, escales, passadís i portes) per on passaran els Ducs de Palma. Com saben la Infanta Cristina de Borbón i Iñaki Urdangarin, han inclòs dins de la seva atapeïda agenda un visita a Tortosa el proper divendres.

No pot ser, no pot ser que un Ajuntament, d'esquerres com el que més, progressista com el que més, tingui una reacció pròpia de temps passats. Jo podria entendre que es pintés tot l'edifici, però limitar-se a pintar només el lloc de pas de tant dignes autoritats em sembla un comportament més propi d'un Ajuntament del segle passat. El curiós és que també es pinta la paret (hi passaran per davant), que per cert estava bastant bruta, davant la qual el nostre Alcalde va penjar la bandera republicana -en compliment del mandat del Ple- i va posar al costat un bust de Marcel·lí Domingo. Que ningú es preocupi perquè els nostres dignes invitats no es toparan ni amb la bandera ni amb el bust. L'equip de govern tortosí és especialista en canviar les coses, en funció de les circumstàncies. Algú podria pensar que igual que es canvia de pintura es pot també canviar de jaqueta. De fet hi ha diferents membres del govern municipal que de canviar-se d'indumentària en saben un munt.
Segurament algú altre també es lamentarà que aquests il·lustres visitants no passin per la carretera de la Simpàtica, ja que segur que farien la rotonda, o que no passessin pel carrer dels Codonyers, que el pavimentarien sense necessitat de signatures, o algú altre es lamentarà que no vagin al casc antic.

No comments: