Sunday, January 14, 2007

ORFEÓ CATALÀ - ORFEÓ TORTOSÍ

Ahir, dissabte, vaig tenir el plaer de poder assistir a un magnífic concert de l’Orfeó Català a Tortosa.
L’Orfeó català és una institució centenària, que ha estat una referència en el món cultural del nostre país des de la seva fundació a l’any 1891, per part del mestre Lluís Millet. Durant molts anys, ha estat una flama incombustible de la cultura catalana a casa nostra i arreu del mon. També centenari és l’orfeó Tortosí, amfitrió del concert, i institució, que a Tortosa també ha estat i és un referent cultural de primer ordre.
El concert va ser magnífic, i magistralment portat per el seu director, el sabadellenc Josep Vila i Casañas. El programa del concert va ser força encertat, i en la segona part, ens va oferir tot un conjunt de nadales que varen formar part del programa del tradicional concert que l’orfeó ofereix al Palau de la Musica el dia de Sant Esteve. I finalment una fita històrica, varem tenir el goig de poder escoltar cantar conjuntament l’orfeó català i el tortosí dues peces. Especialment emotiu va ser, escoltar, el cant de la senyera que va tancar el concert interpretat pels dos orfeons.
Aquesta iniciativa cultural a Tortosa va ser possible gràcies a la constància i perseverança de l’Orfeó Tortosí, que cercava aquesta possibilitat dins dels actes del seu centenari l’any passat , i finalment ho va aconseguir ara. I sobretot, ha estat possible gràcies al mecenatge de l’Obra social de Caixa Penedès, a la que cal agrair de forma especial des de Tortosa aquesta iniciativa. A tots felicitats i gràcies per la vostra feina.

No comments: