Friday, November 27, 2015

Un despropòsit caríssim

Aquesta setmana hem conegut que Enagas ultima el procés d’hivernació de les instal·lacions del magatzem Castor. Aquest fet, fixat en el RDL 13/2014, suposarà un cost addicional al despropòsit que ja ha suposat aquest projecte, iniciat pel PSOE i mantingut pel Partit Popular.

Cal recordar que mitjançant el Reial Decret esmentat es va indemnitzar per 1.350.729 milions d’euros a l’empresa que, des de la meva òptica, de forma negligent va tirar endavant el projecte. A més, Enagas, el sistema gasista, és a dir, tots els consumidors de gas, no només hauran de fer front a aquesta quantitat econòmica en la seva factura, sinó que tal i com em van reconèixer en pregunta formulada al Senat, pel simple manteniment de les instal·lacions, s’ha d’abonar a Enagas més de 15 milions d’euros, concretament 15.718.229 euros per a 2015.


Atès que ara tothom és conscient que les instal·lacions han estat un autèntic despropòsit, el que s’ha de fer amb la màxima urgència és acordar el seu desmantellament, tal i com contempla l’apartat 2 de l’article 1 del RDL 13/2014. És urgent que el Consell de Ministres acordi aquest desmantellament i acabi amb aquest malson que no tindria que haver existit mai. Mentre no es faci, es generarà un cost addicional de 15 milions d’euros cada any que hauran de pagar tots els consumidors de gas. No es poden admetre més excuses ni dilacions per posar fi d’una vegada per totes a aquesta sagnia econòmica. Des de Democràcia i Llibertat, una de les primeres iniciatives que emprendrem al Congrés dels Diputats en la propera legislatura serà exigir al Consell de Ministres que adopti aquesta decisió. 

(Article publicat al Setmanari L'Ebre. 27/11/2015)

No comments: